Niets is zo veranderlijk als de ideale afmeting van een Instagram-foto, YouTube-video of Facebook-header. Voor iedereen die 2019 goed van start wil gaan is hier hét ultieme overzicht van socialmedia-afmetingen voor het komende jaar.

Socialmedia-platformen staan bekend om hun innovatie. Naast het introduceren van nieuwe features of het verbeteren van functies, wordt vaak gesleuteld aan de weergaven van content in berichten. Om te zorgen dat jij 2019 goed begint, heeft Make A Website Hub een nieuwe editie gemaakt van de social media cheat sheet. Handig, want door afbeeldingen op het juiste formaat te ontwikkelen, zorg je voor een goede weergave van jouw content.

Alle ideale afmetingen in één infographic
In de onderstaande infographic zie je welke afmetingen je moet aanhouden voor jouw afbeeldingen en video’s op Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Instagram, Pinterest, Tumblr, SnapChat en Google Plus. Zo hoef je niet telkens zelf je afbeeldingen bij te snijden om te zorgen dat je bericht mooi en professioneel getoond wordt.

Naast de ideale afmetingen vind je in de infographic ook richtlijnen over hoe je de content het beste kunt publiceren op de genoemde platformen.

Klik hier om de infographic te bekijken.